ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ОТБЕЛЯЗВАТ 145 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ В БУРГАС

Aug 07

На 7 август 2024 г. военнослужещите от военните формирования от състава на ВМС, дислоцирани във Военноморска база – Бургас тържествено честваха 145 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

Празника започна с  ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка в Приморски парк, град Бургас.

След това във Военноморска база Бургас, в тържествена обстановка бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, отличили се със своя професионализъм и инициативност. Награди бяха връчени от командира на ВМС контаадмирал Кирил Михайлов, от  областният управител на Бургаска област    г-жа Мария Нейкова, от името на кмета на община Бургас Димитър Николов, от името на кмета на община Созопол г-н Тихомир Янакиев, от командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков и командира на Военноморска база Бургас капитан I ранг Петър Петров. На тържеството присъстваха и Сливенския Митрополит Арсений, отец Стилиян от град Черноморец, заместник-кметовете на община Бургас г-н Михаил Ненов и   г-н Станимир Апостолов, кмета на град Черноморец г-н Росен Деспов и кмета на село Атия г-н Румен Димитров.

Атрактивен завършек на празника бе концертът на Представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан III ранг Георги Зайрянов за гражданите и гостите на град Бургас.