ЗАВЪРШИ ТАКТИЧЕСКОТО УЧЕНИЕ НА ФЛОТИЛИЯ БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ „ЧЕРНО МОРЕ 2024”

Jun 10

Завърши тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби  „ЧЕРНО МОРЕ 2024”, което бе наситено с много динамика и действия на море.   Тактическите формирования от състава на флотилията проведоха учения и тренировки в различни условия на бързо изменяща се среда както самостоятелно, така и съвместно с други формирования от състава на Военноморските сили, Сухопътни войски и Военновъздушните сили.

Усилията на командването на флотилията бяха насочени към усъвършенстване на планирането, управлението и контрола на подчинените сили при изпълнение на всички поставени задачи.

При отработване на отделните епизоди, тактическите формирования имаха възможност да проверят и надградят своите теоретични и практични способности в базови условия и на море.

Един от основните акценти на тактическото учение бе поставен върху действията по борбата с минната опасност, унищожаване на морски мини и осигуряването на безопасността на корабоплаването в българските морски пространства.

Направеният непосредствено след края на учението извод е, че добрата предварителна подготовка на командирите, щабовете и личния състав позволи изпълнението в пълен обем на поставените задачи и постигане на целите на учението. За пореден път военнослужещите, плаващи под военноморския флаг, показаха висок професионализъм и всеотдайност при изпълнението на всички поставени от командването на флотилията задачи.