ФЛОТСКИТЕ СВЪРЗОЧНИЦИ ОТБЕЛЯЗАХА 60-ТА ГОДИШНИНА НА ПОДВИЖНИЯ КОМУНИКАЦИОННО-ИНФОРМАЦИОНЕН ВЪЗЕЛ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Oct 04

На 4 октомври 2019 г. се състоя военен ритуал за тържественото отбелязване на 67 години от създаването на Свързочния полк и 60-та годишнина на Подвижния комуникационно-информационен възел на Военноморските сили.

На плаца на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”, в района където е положено началото на т.нар. флотски свързочен възел „на колела”, редом с офицерите, старшините и матросите, които понастоящем служат във военното формирование, присъстваха и много ветерани – бивши командири на полка, офицери, които през годините са управлявали подразделенията, осигуряващи информационните канали за командването на ВМС, мичмани и старшини – началници на радиостанции, свързочни специалисти по различни направления.

Строят на формированието беше приет от заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев. Гости на тържеството бяха заместник-началникът на ВВМУ, офицери от Щаба на ВМС, командири на военни формирования от гарнизона.

Със заповед на командира на ВМС с предметни награди и грамоти бяха отличени офицери – действащи и от запаса, офицерски кандидати и матроси. Командирът на формированието капитан І ранг Олег Георгиев награди военнослужещи и ветерани по случай годишнината и празника.

 След като батальоните преминаха в тържествен марш начело с бойното знаме, за гостите на тържеството беше осигурена възможността да разгледат свързочни машини, развърнати в района на ВВМУ.